brak tylnych świateł

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pontyliusz
    Classic
    • 2010
    • 2

brak tylnych świateł

Zamieszczone przez SingSing74
    Wybierając mocniejszy silnik można już powybierać w innych markach. Dzwoniłem do Opla - Astra III kombi 1,6 benzyna 2011r: 49 600, Megane kombi 1,6 2010r 49800, (nie sprawdzałem wersji hatchback bo interesuje mnie duży bagażnik).
    Mam do wydania maksymalnie 45k więc wybór pada na właśnie O2 Tour 1,4 hatchback +pakiet optimum + kolor. Jeżeli istniałaby taka opcja to warto byłoby dołożyć do 1,6.
    Jeżdżę Astrą Classic prawie 3 lata (mam od nowości) i cały czas żałuję, że przed zakupem nie wiedziałem o Octavii Tour - była tylko 2 kpln droższa. Astra i Octavia to podobna klasa aut, ale jeśli interesuje cię duży bagażnik to żadna Astra nie da tyle co Octavia ;-)
    Teraz spokojnie czekam na nową ofertę Toura - celuję w czarne ;-) 1.6 z LPG+pakiet Optimum+halogeny+szyby z tyłu+radio, więc moja cena to lekko pow.50 kpln wychodzi. Czekam na LPG w cenie i zaczynam negocjacje z dilerami ;-) Zastanawiam się nad radiem - żadne nie ma USB a do takiego się przyzwyczaiłem - ale podobno zwykłe radio w Octavce "nie wygląda" ;-(
  • mormonek
    Classic
    • 2009
    • 20

brak tylnych świateł

Witam,
    dzisiaj zgasły mi tylne światła oraz światła STOP.
    Wszystkie inne czyli cofanie, kierunki, przeciwmgielne, podświetlenie tablicy i oświetlenie bagażnika działają. Światła pozycyjne, drogowe i mijania z przodu świecą a bezpieczniki są OK. Macie koledzy jakies sugestie co mi się mogło popsuć ?

Komentarz

• kropeck
      RS
      • 2009
      • 2319
      • Octavia II (1Z3)
      • BLF 1.6 FSI 115 KM

Może żarówki od postojówek się spaliły?? (hamulce korzystają z tych samych).
      Pozdrawiam,
      Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• mormonek
        Classic
        • 2009
        • 20

żarówki posprawdzałem w pierwszej kolejności

Komentarz

• marekzu
          L&K
          • 2007
          • 1412
          • Superb II combi (3V5)

a 3 stop masz?? swieci??

Komentarz

• filipT
            Rider
            • 2010
            • 554

jak nie działa 3 stop to zapewne włącznik świateł zdechł?
            Mój Szkodnik

Komentarz

• mormonek
              Classic
              • 2009
              • 20

3 stopu nie ma

Komentarz

• phrix
                L&K
                • 2007
                • 1000
                • Audi
                • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Sprawdzić czy idzie prąd na lampy, jeżeli nie to czujnik stopu. Tylko dziwne że na desce nic nie świeci ... :?
                Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

Pracuję...